Jämför billån

Sponsrade länkar

Jämför villkoren för billån mellan olika långivare, exempelvis genom att använda en prisjämförande sida på nätet. Var noga med att jämföra samma typer av lån.

Sponsrade länkar

Du som står i begrepp att ta ett billån bör ägna några timmar åt att jämföra villkoren mellan olika långivare. I första hand bör du:

  • Jämföra samma typ av lån. Jämför t.ex. inte ett blancolån med ett hypotekslån där bilen fungerar som säkerhet. Det ger en missvisande bild av ränteläget.
  • Jämför lån med samma typ av ränta – rörlig ränta med rörlig och bunden med bunden.
  • Beakta även vilka krav de olika bankerna ställer på amorteringstakt, bilens ålder, kontantinsats mm. Ju fler krav, desto lägre ränta brukar kunna erbjudas.
  • Undersöka ifall banken erbjuder kostnadsfria extraamorteringar.

I behov av billån? Jämför olika lån på nätet

Internet erbjuder en uppsjö av olika prisjämförande sidor med inriktning mot just billån. Prova att leta efter billiga lån via billanet.se, compricer.se eller combolan.se. Banken Mymoney säger sig kunna erbjuda prisgaranti på billån, men de har i gengäld specifika krav som bilen måste uppfylla för att kunna fungera som säkerhet för lånet. Vidare bör du som låntagare kunna se mellan fingrarna gällande denna typ av erbjudanden; du som är en trogen bankkund hos en större bank kan mycket väl få gynnsamma specialerbjudanden på billån, vars villkor ingen av nätaktörerna ens kommer i närheten av.