Bolån med betalningsanmärkning

Sponsrade länkar

Personer med betalningsanmärkningar har ett mycket dåligt utgångsläge vid ränteförhandlingar om bostadslån. Att få bolån med betalningsanmärkning är emellertid inte lika omöjligt idag som på 1990-talet.

Kreditproblem betalningsanmärkning
Personer med betalningsanmärkningar kan räkna med svårigheter att få bolån.

Sponsrade länkar

Personer med betalningsanmärkningar, som ansöker om bostadslån hos någon av storbankerna, kan räkna med avslag. De etablerade bankerna avslår av principskäl alla ansökningar från personer som tidigare slarvat med sin privatekonomi. Några uppstickare på kreditmarknaden beviljar numera lån till personer med skulder och betalningsanmärkningar – dock kan räntan hos dessa kreditinstitut vara allt annat än skälig. Den som har en eller flera betalningsanmärkningar kan helt enkelt räkna med en högre ränta än personer som skött sina betalningsåtaganden.

Individuell prövning av ens betalningsmöjligheter

Personer med betalningsanmärkningar – som har goda personkontakter på sitt lokala bankkontor – kan i sällsynta fall få ett bolån trots att betalningsanmärkningar föreligger i kredithistoriken. Banken har nämligen möjlighet att göra en samlad bedömning av den ansökandes privatekonomi. En betalningsanmärkning kan t.ex. uppvägas genom ett ansenligt buffertsparande. Ifall en sådan förhandlingssituation inte är möjlig bör man gå till väga enligt följande:

  • Ta reda på när betalningsanmärkningen försvinner från Upplysningscentralens register (normalt försvinner en betalningsanmärkning tre år efter att den vunnit laga kraft).
  • Ansök därefter om bostadslån hos någon av uppstickarna på kreditmarknaden.
  • Så fort betalningsanmärkningen försvunnit ur registret bör du byta bank och lägga om lånen.

En ytterligare anledning till att inte låna hos nyetablerade kreditgivare är att dessa har en benägenhet att gå i konkurs oftare än de större bankerna.


Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include(social-widgets.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'social-widgets.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php53/usr/share/pear:/opt/alt/php53/usr/share/php') in /home/elektro1/public_html/lana-online.se/stopka.php on line 5