Låna pengar direkt

Sponsrade länkar

Marknaden florerar av kreditaktörer som är villiga att låna ut pengar direkt. Den som kan nöja sig med mindre lånebelopp kan välja och vraka bland kreditgivarna.

Låna direkt SMS
Den som kan tänka sig att låna via SMS har fortfarande stor chans till utbetalning direkt.

Sponsrade länkar

Kreditaktörer med fokus på mikrolån kan i normalfallet ge svar på en kreditansökan direkt. Detta är möjligt tack vare en automatisk kreditprövning. Däremot är det inte säkert att själva utbetalningen av pengarna sker direkt; huruvida detta är möjligt beror i första hand på om kreditgivaren har etablerat ett samarbete med den bank som fått uppdraget att betala ut pengarna. Ifall ett samarbetsavtal om snabb utbetalning saknas mellan banken och kreditgivaren, får låntagaren snällt vänta på sina pengar i upp till två bankdagar – detta trots att låneansökan beviljades direkt.

Bankerna sätter käppar i hjulet för direktlån

En av anledningarna till att bankerna medvetet fördröjer utbetalningen av snabblån är att snabblånen hotar att konkurrera ut bankernas egna lånealternativ. Bankernas lån har traditionellt sett lägre ränta och bättre villkor i alla avseenden utom i fråga om handläggnings- och utbetalningstid. Genom att bromsa mikrolånens enda konkurrensfördel – den snabba utbetalningstiden – tror sig storbankerna vinna tillbaka marknadsandelar från de konkurrerande kreditgivarna. I somliga fall – i synnerhet i de fall ett kreditbolag med fokus på snabblån ägs av en storbank – kan kunden räkna med att få sin utbetalning direkt.

Låna pengar direkt – och förläng återbetalningen

Bland lånealternativen med direkta utbetalningar finns i sällsynta fall även möjlighet att förlänga återbetalningstiden för lånet i utbyte mot en extra kostnad – i klarspråk rör det sig alltså om en högre ränta i form av en dold avgift. Ifall alternativet är en anmärkning hos Kronofogden ter sig denna ökade räntekostnad emellertid högst befogad.