Låna pengar snabbt

Sponsrade länkar

Att låna pengar snabbt är en sista utväg för många. Då bryr man sig sällan om räntan, vilket är dumt med tanke på att ens ekonomi är extra känslig mot utgifter när den upplever en svacka.

Sponsrade länkar

Att låna pengar snabbt – eller att ta ett snabblån – betyder i regel att pengarna kommer in på ens bankkonto någon timme efter att man ansökt om lånet, även om man ansöker en söndag eftermiddag. De allra snabbaste lånen – s.k. SMS-lån – innebär i princip att man tilldelas pengarna efter någon minut. Då rör det sig emellertid om småsummor, oftast några tusenlappar.

Högre ränta på snabba lån

Räntan blir oftast högre på snabba lån; men det är viktigt att komma ihåg att räntan inte beror på snabbheten. Oavsett typ av lån baseras räntan på din ekonomi och bankens krav – d.v.s. din kreditvänlighet i bankens ögon. Att räntan blir hög beror således på att du som ansöker om ett snabblån har låg kreditvänlighet; något som är vanligt bland dem som ansöker om snabblån.

Olika krav hos olika storbanker

Somliga banker ställer höga krav på sina låntagare – däribland Ikanobanken, SEB och Nordea. Banker som Citibank, GE Money Bank och Wasa tenderar att vara mer tillmötesgående, ibland såtillvida att man tillåts låna pengar snabbt med betalningsanmärkning.

Längre väntetid på större belopp

Snabblån på några tusenlappar beviljas i regel automatiskt efter rutinkontroll mot ett antal register, däribland Skatteverkets inkomstdatabas. Lånebelopp överstigande en viss summa (olika beroende på kreditinstitut) måste dock beviljas manuellt, vilket gör att handläggningstiden kan bli ett par dagar. Men då talar vi vanligtvis om belopp runt 50 000 kr.