Låna pengar online

Sponsrade länkar

Den som vill låna pengar online får räkna med höga räntor och flera dolda uppläggningsavgifter. Undvik om möjligt att låna pengar online – även om kreditgivaren är någon av de etablerade storbankerna.

Lån nödsituation
Onlinelån och telefonlån är utmärkta krediter i en nödsituation som denna. I annat fall är kreditformen förkastlig.

Sponsrade länkar

I kölvattnet av bankernas reducerade öppettider frestas många att ta lån online. Kreditgivarna är fler, möjligheterna större och räntorna bara aningen högre. En fördel med onlinebaserade kreditgivare brukar dock vara att man som låntagare själv kan bestämma återbetalningstiden. Tänk dock på att det även finns nackdelar förbundna med att låna pengar online. Till nackdelarna hör följande:

  • Det är i princip omöjligt att förhandla om räntan eftersom det inte uppstår någon fysisk kontakt mellan låntagare och långivare. Således är det bättre att låna större belopp hos en vanlig storbank, där räntan är förhandlingsbar.
  • Den som lånar pengar på nätet kan råka ut för ovälkomna överraskningar – t.ex. extrakostnader i form av uppläggnings- och aviavgifter. Villkoren för lånet ska visserligen finnas tillgängliga i sin helhet på långivarens hemsida, men oftast är lånevillkoren inlindade i bisatser som den genomsnittlige kredittagaren inte orkar läsa.

Låna pengar online – ett bra alternativ i nödsituationer

I nödsituationer är onlinelån smidiga tack vare snabba utbetalnings- och handläggningstider. T.ex. om man skulle bli pank på utlandssemestern eller på puben. Kreditformen är utmärkt för den som håller sig till små lånebelopp, men för högre kreditbelopp – där behovet att förhandla om räntan blir mera påfallande – är det viktigt att hålla sig till en fysisk kreditaktör.