SMS-lån 4000 kr

Sponsrade länkar

Många långivare slutar bevilja SMS-lån vid 4000 kr. Därefter måste du i regel ansöka om olika typer av privatlån med längre handläggningstider.

Sponsrade länkar

Summan 4000 kr är vanligtvis det maximala beloppet för ett SMS-lån. Somliga kreditgivare har tak vid 5000 kr, men dessa hör till undantagen. Ett stort problem med SMS-lån i denna storleksklass är att återbetalningstiden är blotta 30 dagar. Därför bör du som lånespekulant verkligen ställa dig frågan om du klarar av att amortera lånet så snabbt. Ifall du är det minsta osäker, bör du undvika att låna detta belopp via SMS.

Privatlån istället för SMS-lån på 4000 kr

Många banker erbjuder privatlån på 4000 kr med betydligt bättre villkor. En betalningsanmärkning behöver inte utgöra ett hinder ens hos storbanker, men då krävs en rejäl portion förhandlingsskicklighet från din sida. Att söka lån elektroniskt resulterar sannolikt i avslag, men du som besöker banken personligen har däremot chansen att visa vad du går för. En nackdel med privatlån framför SMS-lån är dock att handläggningstiden är längre. Å andra sidan är också räntorna uppemot 50 gånger lägre – ett försök lönar sig med andra ord.

Undvik återkommande lån

Du som står i begrepp att ta ett SMS-lån på 4000 kr för att återbetala ett tidigare lån, bör verkligen överväga andra möjligheter. Har du t.ex. något föremål som kan pantsättas hos Pantbanken? Grattis i så fall – det kan vara din väg ut ur skuldfällan. Lös sedan ut föremålet när du sparat ihop tillräckligt med likvida medel.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: