SMS-lån utan inkomst

Sponsrade länkar

Såväl studiemedel som a-kassa och aktivitetsstöd räknas som inkomst och kan därmed fungera som grund för SMS-lån. Socialbidrag kan dock utgöra ett hinder för snabblån i alla dess former.

Sponsrade länkar

De generella kraven för att få SMS-lån är att du är bosatt i Sverige, har en inkomst på minst 20 000 kr (senaste taxeringsåret) samt har fyllt 18 år. Majoriteten av långivarna kräver även att du är fri från betalningsanmärkningar, men inte ens dessa utgör numera hinder för att få SMS-lån. Inkomstkravet varierar något mellan olika kreditgivare, men i regel är det aldrig högre än 30 000 kr.

SMS-lån utan inkomst – möjligt i praktiken

Eftersom långivaren enbart har tillgång till dina inkomstuppgifter från senaste taxeringsåret, kan det mycket väl hända att du blir beviljad ett SMS-lån trots att du inte jobbat alls under innevarande taxeringsår. Detta med anledning av att årets inkomst deklareras – och bokförs – först i mitten av nästa år. Sannolikheten att du klarar kreditupplysningen är således stor, förutsatt att du jobbat lite under föregående år.

Bidrag är också inkomst

Eftersom såväl A-kassa som studiebidrag registreras hos skattemyndigheten, kan både studenter och arbetslösa beviljas SMS-lån utan problem. Detsamma gäller personer som går på aktivitetsstöd, liksom förtidspensionärer. Däremot räknas inte försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) som inkomst, enligt Skatteverkets tolkning. Du som enbart kan åberopa socialbidrag kan således bli nekad SMS-lån.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: