SMS-lån trots betalningsanmärkning

Sponsrade länkar

Idag finns en handfull kreditinstitut som beviljar SMS-lån till personer med betalningsanmärkningar. Nackdelen med dessa kreditgivare är att handläggningstiden kan uppgå till timmar istället för minuter.

Sponsrade länkar

En betalningsanmärkning finns kvar i kreditupplysningsföretagens dataregister i tre år. Den privatperson som under denna tid ansöker om lån löper stor risk att få avslag; de flesta stora banker nekar – av principiella skäl – alla låntagare som fastnar i kreditprövningen på grund av en betalningsanmärkning. Således är personer med betalningsanmärkningar förpassade att ansöka om SMS-lån och andra snabbkrediter, vars lånevillkor är mera lukrativa än de traditionella storbankernas.

SMS-lån trots betalningsanmärkningar – olika kreditgivare

Förut kunde en betalningsanmärkning även utgöra hinder för ett SMS-lån. Men i takt med att kreditgivarna insett potentialen i att låna ut pengar till redan utsatta konsumenter, har många kreditföretag slopat detta krav. Följande kreditgivare välkomnar även personer med betalningsanmärkningar att ansöka om SMS-lån:

  • Kredit 365 – ett företag som gör en manuell prövning i samband med varje låneansökan. Betalningsanmärkningar i sig utgör inget hinder för lån.
  • Meddelandelån Sverige AB – kreditinstitut med säte i Uppsala. Taket för att få lån är hela sex betalningsanmärkningar!
  • Expresskredit Norden AB – beviljar i regel lån till personer med betalningsanmärkningar efter en individuell prövning av den sökandes privata finanser.

Den enda nackdelen med de ovan angivna kreditgivarna är att handläggningstiden för lånen är något längre än vanligt; i synnerhet hos Kredit 365 som beviljar lånen manuellt. I övrigt är kostnaderna för lånen snarlika jämfört med andra kreditinstitut.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: