Jämför SMS-lån

Sponsrade länkar

Den som funderar på ett SMS-lån bör jämföra erbjudanden från olika aktörer. Lita inte på att prisjämförande webbsidor klarar av att lista de billigaste lånen.

Jämför SMS-lån
Jämför olika erbjudanden på marknaden för SMS-lån.

Sponsrade länkar

Det finns i skrivande stund ingen prisjämförande sida som listar det billigaste SMS-lånet på marknaden. De prisjämförande sidor som finns tillgängliga jämför i regel bara priserna från en handfull olika aktörer. Som potentiell låntagare bör du därför själv göra en grundlig research innan du väljer kreditgivare. I samband med detta bör du alltid tänka på följande:

  • Lån hos traditionella banker är alltid billigare än SMS-lån. Såväl Konsumenternas bank- och finansbyrå som Konsumentverket förordar lån i vanliga banker framför SMS-lån.
  • Ifall du har betalningsanmärkning får du räkna med att antalet möjliga kreditgivare begränsas starkt. Och de aktörer som beviljar SMS-lån till personer med betalningsanmärkning tar ut höga avgifter/räntor.
  • Fundera över hur viktigt det är att pengarna betalas ut snabbt. SMS-lån med en längre utbetalningstid – däribland Folkia och Risicum – är i regel något billigare än lån från aktörer som betalar ut pengarna direkt.
  • Tänk också på att kostnaden för lånet är densamma oavsett om du återbetalar hela beloppet inom ett par dagar, istället för inom 30 dagar som är den vanligaste återbetalningstiden.

Jämför SMS-lån med andra typer av lån

Jämför även kostnaderna för SMS-lån med andra typer av blancolån – t.ex. privatlån från någon storbank. Handläggningstiden för denna typ av lån behöver inte vara längre än för vanliga SMS-lån. Bankerna är dock betydligt striktare med kraven på fast inkomst.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: