SMS-lån 5000 kr

Sponsrade länkar

I sällsynta fall är det möjligt att låna 5000 kr via SMS. Men tänk efter noga innan du tar denna typ av lån. Det finns många betydligt billigare, alternativa krediter.

Sponsrade länkar

Att låna 5000 kr i form av ett SMS-lån är ganska ovanligt, eftersom de flesta kreditgivare inser att få låntagare klarar av att återbetala 5000 kr inom 30 dagar, vilket är den vanligaste återbetalningstiden för just SMS-lån. Folkia, Ferratum och Nanokredit är exempel på långivare som lånar ut 5000 kr via SMS. Notera dock att kostanden för lånen varierar stort; hos Folkia kostar 5000-kronors lånet bara 545 kr, medan Ferratum debiterar dig hela 1375 kr. Det gäller alltså att inte välja första bästa kreditgivare.

Välj om möjligt annan låneform

Att låna 5000 kr via SMS är ett osäkert kort med tanke på den korta återbetalningstiden (vanligtvis 30 dagar). Leta i första hand efter kreditgivare med längre återbetalningstid än 30 dagar. Exempel på sådana är Lendo och Ferratum. Hos Lendo kan du själv välja återbetalningstiden inom vissa ramar, medan Ferratum erbjuder generösa 90 dagar. Ifall du har möjlighet bör du dock ta ett privatlån eller – ännu hellre – ett hypotekslån på 5000 kr. Du som har tillgångar kan t.ex. belåna delar av din bostad.

Bra alternativ i nödsituationer

Ett SMS-lån på 5000 kan dock i somliga fall vara en bra nödlösning. Du som befinner dig utomlands och behöver snabba pengar – men inte har tillgång till ditt sparkonto – kan t.ex. ta ett SMS-lån, som du amorterar direkt efter hemkomsten till Sverige.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: