SMS-lån direkt

Sponsrade länkar

En utbetalning av SMS-lån – som i teorin borde gå på några minuter – kan i värsta fall ta en hel dag för den som har otur. Anledningen är bankernas långsamma hantering av kreditgivarnas utbetalningsorder.

SMS-lån direkt
Den som tar SMS-lån kan räkna med en utbetalning inom några minuter – förutsatt att man valt rätt långivare.

Sponsrade länkar

Den som är beredd att ta ett SMS-lån är med största sannolikhet i behov av pengar direkt; allra helst inom några minuter. Fördelen med att ta SMS-lån hos etablerade aktörer som Thorn, Freedom Finance, Kredit 365 eller Lendo är att utbetalningarna i regel sker direkt – även på helger och utanför ordinarie kontorstid.

Långsamma banker fördröjer utbetalningen

Många kreditgivare har idag automatiserat både ansökningsprocess och utbetalning, vilket innebär att du som låntagare får pengarna inom några minuter. Men trots att långivaren gör en utbetalning omedelbart efter ansökan, kan det hända att banken behöver någon dag på sig att överföra pengarna till ditt konto.

Mindre långivare – långsammare utbetalning

Bankernas långsamma hantering av betalningen ställer till det för många låntagare, varför de större kreditgivarna har utarbetat avtal med bankerna. Dessa avtal går i korthet ut på att bankerna gör en inbetalning när som helst. Etablerade aktörer som nämns ovan (dock inte Folkia) har sådana avtal med de flesta större banker. Du som använder en etablerad bank – och tar ett lån via en större kreditgivare – har således störst chanser till en snabb utbetalning.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: