SMS-lån helger

Sponsrade länkar

Huruvida du kan få en utbetalning av SMS-lån på helger beror dels på kreditgivarens öppettider, dels på om kreditgivaren har specialavtal med din bank.

SMS-lån helger
För att få ett SMS-lån under en helg krävs en rejäl dos tur.

Sponsrade länkar

Många kreditinstitut välkomnar kunder att söka SMS-lån dygnet runt – även på helger. Därmed inte sagt att utbetalningen sker förrän nästkommande vardag. En del kreditgivare håller enbart öppet under vardagar. Varken utbetalningar eller ansökningar behandlas utanför ordinarie kontorstid. En ansökan som lämnas in på en lördag förmiddag utbetalas i värsta fall först på måndagen – vilket kan vara för sent för låntagaren. Andra kreditgivare beviljar låneansökningar på helger, men kan inte göra utbetalningar till alla banker förrän nästkommande vardag.

Granska villkoren för SMS-lån

För dig som låntagare är det därför extra viktigt att noga granska kreditgivarens villkor för utbetalningar. På Folkia är man t.ex. öppen med att låneansökningar som gjorts fredagar efter kl 13.00 inte resulterar i utbetalning förrän efterföljande måndag. På Ferratum har man utarbetat ett samarbete med Nordea, som går ut på att pengarna sätts in direkt i samband med att låneansökan beviljats. Den som har konto i annan bank får hos Folkia räkna med en vardags fördröjning ifall ansökan kommer in efter kl. 12.00 en helgfri vardag. Många kreditgivare har särskilda samarbeten med olika banker, varför du som behöver pengar direkt bör lusläsa villkoren för att inte riskera en fördröjd utbetalning.

SMS-lån på helger - ange rätt bankkonto

Du som har konto i flera banker – och behöver pengar under helgen – bör således ange kontonumret hos den bank som din långivare har avtal med. I skrivande stund har långivare sällan avtal om snabba utbetalningar med fler än en eller ett fåtal banker.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: