SMS-lån 18 år

Sponsrade länkar

Som 18-åring kan det vara svårt att få SMS-lån – trots att man i övrigt uppfyller kraven. Den främsta anledningen är att inkomstgranskningen hänför sig till tidigare taxeringsår – när 18-åringarna var 17 år gamla.

SMS-lån 18 år
Myndighetsåldern för SMS-lån är sällan 18 år – denna 18-åriga flicka måste således vänta ett par år till.

Sponsrade länkar

För att bli beviljad SMS-lån gäller vanligen att du är folkbokförd i Sverige, har fyllt 18 år och har en årsinkomst som åtminstone uppgår till femsiffriga belopp. Vidare kräver de flesta kreditgivare att du ska vara skuldfri på köpet. I kölvattnet av att unga låntagare dragit på sig betalningsanmärkningar, har många kreditgivare pressats att höja minimiåldern på SMS-lån till 20 eller rent av 21 år.

Långivare som beviljar SMS-lån till personer på 18 år

Långivare som Mobillån, Easycredit, Smspengar.se och Expresskredit utgör exempel på kreditinstitut som beviljar SMS-lån till personer som fyllt 18 år. Du som fyllt 18 – och i övrigt uppfyller kreditinstitutens krav – har således goda möjligheter att bli beviljad SMS-lån.

Inkomstkontrollen hänför sig till senaste deklaration

I praktiken kan det dock bli svårt för 18-åringar att få ett SMS-lån. Eftersom kreditgivarens inkomstkontroll hänför sig till senaste deklaration, krävs i praktiken att den 18-åring som ansöker om SMS-lån hade någon form av inkomst som 17-åring. Den 18-åring som sommarjobbat som 17-åring – och således hade en inkomst att deklarera – har dock alla möjligheter i världen att bli beviljad SMS-lån.

Specifika fakta om olika typer av SMS-lån samt vanliga lånebelopp: